Homeri “Iliada”
Eskili “Prometeu i mbërthyer”
Dante Aligeri “Ferri”
Shekspir “Hamleti”
Gëte “Fausti”
Hygo “Katedralja e Parisit”
De Rada “Këngët e Milosaos”
N. Frashëri “Lulet e verës”
Balzak “Xha Gorio”
Albert Kamy “I huaji”
Lasgush Poradeci “Ylli zemrës”
Migjeni “Novelat e qytetit të veriut” dhe “Vargjet e lira”
Dritëro Agolli “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”
Ismail Kadare “Pallati i ëndrrave”
Azem Shkreli “Lirikë me shi”
Martin Camaj “Njeriu me vete e me të tjerë”