Unishop canta shpine, canta shkolle

Gjuhë Shqipe & Letërsi

Content Protection by DMCA.com

Ky është këndi i dedikuar Provimit të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë.

Përmes këtij këndi, ne synojmë t’iu vijmë në ndihmë nxënësve dhe mësuesve për t’u familjarizuar me natyrën e testeve dhe të pyetjeve që përdoren në testin e Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë të Maturës Shtetërore.

Matura e vitit 2018-2019 u shoqërua me disa ndryshime, si pasojë e ndryshimeve në kurrikulën shkollore. Vlerësimi në të fokusohet në dy fusha bazë: Gjuhë Shqipe dhe Letërsi. Ajo që është më e rëndësishmja në vlerësimin e kësaj mature, nuk qëndron në matjen e aftësive të nxënësve për të riprodhuar njohuri; më e rëndësishmja është pikërisht vlerësimi i kompetencave të nxënësve për të zbatuar njohuritë dhe aftësitë që zotërojnë, tashmë në situata të panjohura.

Analizat e veprave letrare

Kliko këtu për të parë të gjitha analizat e veprave të maturës 2020 të siguruara për ju nga @universiteti.info

Si do të bëhet Testimi në Gjuhë Shqipe dhe Letërsi?

Në pritje të publikimeve nga drejtoresha e QSHA

Modele testesh të Maturës Shtetërore në vite (2011-2019)

Të gjitha provimet e maturës që nga viti 2011

SHPËRNDAJENI TEK MIQTË TUAJ

TANI ËSHTË MË E THJESHTË SE KURRË

Shkruaj një koment...